Selma Lagerlöf-gruppen
I VÄSTRA VEMMENHÖG
 

Tidigare program

Hösten 2023
Läsarnas brev till Selma Lagerlöf – läsning, liv och drömmar 1891-1940.
Tisdagen 5 september, kl. 18.00
Plats: Skurups bibliotek
Litteraturvetaren Maria Karlsson berättar om sin och Jenny Bergenmars bok "Lagerlöfs läsare: Allmänhetens brev till Selma Lagerlöf".


Anna Nordlund berättar om Selma Lagerlöf
Måndagen 2 oktober, kl. 18.00
Plats: Skurups bibliotek.
Litteraturvetaren och Selma Lagerlöfexperten Anna Nordlund berättar om Selma Lagerlöf utifrån sin biografi "Sveriges modernaste kvinna".


En bro av poesi
Tisdagen 3 oktober, kl. 14.00
Plats: Skurups bibliotek.
Anna Nordlund och Ann Boglind, svensklärare och forskare i didaktik samtalar om poesi i lågstadiet och hur man arbetar med antologin "En bro av poesi". De fick Selma Lagerlöfsällskapets pris för barn och ungdom 2022.


Utflykt till Landskrona
Måndagen 16 oktober
Vi planerar för en utflykt till Landskrona där Lena Carlsson, litteraturvetare och författare bland annat till "Frihetsliv" guidar oss genom Selma Lagerlöfs Landskrona.


Eva Roos föreläser om Selma och Skåne
Måndagen 13 november,  kl. 19.00
Plats: Östra Vemmenhögs församlingshem.
Vi får besök av författaren, föreläsaren och auktoriserade guiden Eva Roos som berättar om Selma och Skåne och hennes vänskap med Henriette Coyet på Torup. Dragning på lotteriet av Tong Wangs målning samt ordinarie lotteri. Vi firar även Selma Lagerlöfs födelsedag.


Julförväntan
Måndagen 4 december, kl. 19.00
Plats: Östra Vemmenhögs församlingshem.
Året avslutas traditionsenligt med Julförväntan. Vi bjuds på glögg och pepparkakor därefter läser vår skådespelerska Nina Hoppe "Legenden om julrosorna".