Selma Lagerlöf-gruppen
I VÄSTRA VEMMENHÖG
 

Aktuellt program våren 2024

 

Sapfo -  klarare än alla stjärnor

Måndagen den 12 februari, kl. 19.00

Plats: församlingshemmet i Ö Vemmenhög

Skådespelerskan Nins Hoppe berättar om västerlandets första diktarinna från 600 - talet f.Kr. Hennes dikter finns bevarade i fragment, men fragment som lockat läsare, översättare och tolkare i två och halvt tusen år. Janne Persson står för den musikaliska inramningen. Lotteri med vinster skänkta av medlemmarna.


Årsmöte

Måndagen den 18 mars, kl. 19.00 

Plats: Rotundan i Folkets Park i Skurup

Vi får höra om parkstyrelsen visioner och hur den Black box som byggts kan användas. Vi kommer också att visa film från utbildningsradion ”Förstå genom Selma Lagerlöf”. Vi bjuds på parkens specialitet, chilensk Completo. Anmälan krävs.


Lena Carlsson berättar om boken ”Frihetslif”

Måndagen den 22 april, kl. 19.00

Plats: församlingshemmet i Ö.Vemmenhög

Lena Carlsson, konsthistoriker, litteraturvetare, författare och konstnär och berättar om sin bok ”Frihetslif”, Selma Lagerlöf och Sophie på resa med kamera – bilder som dokumenterar hur våghalsiga och modiga dessa kvinnor var i den tidens värld. Lotteri med vinter skänkta av medlemmarna.


Kvinnliga fotografer under Selma Lagerlöfs tid

Måndagen den 20 maj, kl. 18.00

Plats: Skurups bibliotek

 Ann-Charlotte O. Holm, fil.mag i konstvetenskap talar om Kvinnliga fotografer under Selma Lagerlöfs tid. De tre fotograferna Tora Larsson, Mandis Nilsson och Albina Svensson, som var verksamma i Skurup kommer att uppmärksammas. Anmälan till Skurups bibliotek: 0411 - 536071  Logo Skurups Sparbank enkelrad